Deníček skupiny Těžká doba


Podzimní intermezzo ? jsme zpátky v DDM

t_crw_9560

Tak nějak nám to léto uteklo, bylo pár hezkých hraní, Manitou na nás shlížel okem laskavým, sezona to byla vcelku vydařená? Nastal podzim, v zahradním altánu u Malinů začalo být chladněji a Těžké době nezbylo, než na čas opět změnit působiště. Dvakrát se zkoušelo v salonku Sport Music Clubu a pak už opět v našem starém dobrém domě dětí

t_crw_9563

A všichni hoši (vlastně až na bratra violoncellistu a bývalého kronikáře, který toho má pořád moc a chodí jen občas) jsme se vrhli hlavně do nácviku nových kusů, to aby, až se jaro zeptá, jsme mohli pravit, že jsme byli moc pilní a doplňovali repertoir, neb chceme své milé posluchače udržet a potěšit jejich ucho a srdce, že?

t_crw_9565

Nálada převážně velmi dobrá, k čemuž jistě přispívá i vydané pití nejroztodivnějších čajů připravovaných sympatickými vlasatými odborníky v místní čajovně, která začátkem října opět obnovila provoz. Jedním z nejzásadnějších nových kusů je Dívka s perlami ve vlasech, zpívaná a hraná ovšem dle originálu kdysi vytvořeného maďarskou rockovou kapelou Omega. Přestože jsem několik měsíců odolával, nakonec přece jen svolil k nácviku maďarského textu dle originální relace poskytnuté Mírou (má maďarštinu velmi rád hlavně od doby, kdy na Skiinterkriteriu v Říčkách tlumočil skupince maďarských lyžařů), ovšem za vydatné pomoci fonetického přepisu, který poskytla fanynka 001 (ta má maďarštinu v krvi, neb jest to rodná řeč její maminky). Především díky tomuto přepisu a opakovanému poslouchání původní nahrávky jsem nakonec tento jazyk, který snad ani není řečí anóbrž spíše krční nemocí, zvládl. A tak můžeme klidně jet na nějaký družební výjezd do Maďarska, neb jistě tamního fanouška potěšíme podobně, jako jsme onehdy v Polsku při našem prvním a dosud jediném zahraničním zájezdu potěšili polské publikum písní Du, Du, Du od Lady Punk?

t_crw_9564

Repertoir se utěšeně rozrůstá a piluje, máme kolem pětatřiceti kusů, což už docela jde. S hraním to už asi půjde do konce roku tak nějak do ztracena, jediný kšeft máme zatím domluvený na 18. prosince v domě dětí, kde má vystoupit jakási věhlasná romská kapela a my pak budeme mít večerní dohrávku, na což se samozřejmě těšíme velmi. Z personálních důvodů jsme bohužel museli odmítnout hraní v Javorce na Štěpána, což je většině kapely hodně líto, mohlo to být hezké, ale jak je těžké provdat dcéru, že? Taky jsme poděkovali komusi z řad dobrovolných hasičů ze Sloupnice za pozvání na jejich lednový bál, ne snad, že bychom nedokázali nacvičit doporučovaných deset minut polek a valčíků, anóbrž proto, že bychom se asi svým repertoirem příliš do atmosféry hasičského plesu netrefili. Ale snad se na nás dobrovolní hasiči nebudou zlobit. Máme je rádi a pozvání potěšilo, to určitě?

t_crw_9561

Ještě jednu poznámku na konec. Starší část Těžké doby s radostí sleduje, kterak nám hezky muzikantsky roste mladší část kapely. Jarin, I.Y.P. i Škára jsou pilní, nadšení a stále lepší, což jest bezesporu velkým příslibem pro budoucnost Těžké doby, zaplať Manitou, v těchto nelehkých dobách zvlášť, za to?

t_crw_9566

Na zkoušky chodí i mladé fanynky ...


poslední aktualizace: 7.7.2022

Autor textu: KaPo