Deníček skupiny Těžká doba


Hraní na pouti, Knapovec, 30.6.2008 - přichází Martina a Terezka

Zdá se, že toto hraní nikdo nezdokumentoval ...
což je věčná škoda, protože jsme dostaly dvě nové posily: Martinu na bicí a Terezku na housle

Tak zkusím nějak zavzpomínat dnes, v roce 2022, jak to tenkrát bylo ...

Terezka Koláčková, kterou jsme znali ze společného působení společně s Petrem Brzokoupilem řečeným Brzda jak na koncertě,tak při natáčení studentského filmu NATVRDO, s námi postupně začala zkoušet, až se stala právoplatnou členkou kapely.

Díky tomu, že jsme nedávno před tímto hraním opět stěhovali zkušebnu, tentokrát do Malé scény UO, a také díky tomu, že s náma přestal hrát Jarda Hubálek na djembe (už nevím, proč), mohli jsme kapelu rozšířit a djembe později nahradit kompletními bicími.

Naše dvorní dodavatelka bubeníků a jiných hudebníků - učitelka bicích z ZŠU UO Linda Gregarová nám dodala první ženský element do kapely - mladou bubenici Martinu.

V Knapovci s náma ještě hrála Martina na djembe, ale brzy přešla na bicí a 12.7. už s náma hrála na plnou soupravu...

Díky tomu jsme mohli lehce přitvrdit a hrát věci, které by bez bicích vypadaly blbě. Tím ale začaly změny:

Změnám v kapele taky napomohlo to, že se čím dál častěji vracel hrát Petr Kulda, který sám kapelu dříve opustil a nyní znovu začal mít chuť do hraní, což se ovšem nelíbilo hráči na baskytaru - Málisovi, a tak v kapele vzrůstalo napětí.

Zde je také počátek pozdějšího rozdělení kapely na dvě - jednu pokračující v duch staré folkově akusticky orientované kapely pod názvem PPS, druhá rockověji zaměřená pod názvem Těžká doba. Ale to předbíhám ...